9,025
1 uur
onbekende koks

Mexicaanse maaltijdsalade met kip

Bereidings tijd: 1 uur

Aantal: 2

Ingredienten

– olijfolie
– 1 kipfilet
– 1/2 blikje maïs
– 50 gr geraspte kaas
– 2 handjes tortillachips
– 1/2 ui, in dunne reepjes
– 1 paprika, in dunne reepjes
– 2 flinke eetlepels zure room
– 1 avocado, geschild en in partjes
– half bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
– fajitakruiden (of komijn, peper en zout)
– halve krop ijsbergsla, in fijne reepjes gesneden

bereidingswijze

1. Meng 2 eetlepels olijfolie met wat van de fajitakruiden (of komijn, peper en zout naar smaak) en marineer de kipfilet hierin, ongeveer 30 minuten of langer. Gril de kipfilet op de barbecue of bak gaar in een koekenpan. Snij in dunne plakjes.

2. Bak de ui en paprika in een koekenpan met een beetje olijfolie op hoog vuur even aan tot de ui zacht wordt. Bestrooi met fajitakruiden naar smaak.

3. Doe de gesneden ijsbergsla in een kom en voeg het gebakken ui/paprikamengsel toe, evenals de cherrytomaatjes, maïs en geraspte kaas. Meng goed door elkaar. Verkruimel de tortillachips en meng deze als laatste door de salade.

4. Schep de salade op twee borden en serveer met de plakjes kip, avocado en een lepel zure room.

Waardering

(32 beoordelingen)